• You are here:
  • Home »
afbeelding bij artikel Paniek door stress!

Het verborgen verdriet van een hormonale depressie

In deze bijlage vind je de verhalen van Heleen, Catharina, Helma en Mariska. Vier bijzondere vrouwen. Vier vrouwen die hun verhaal vertellen. Een bijzonder persoonlijk verhaal, maar tegelijkertijd een verhaal van heel veel vrouwen in Nederland.

Lees hun hele verhaal door op het link-icon te klikken...​

Het verhaal van Heleen, 50 jaar

Hieronder dan mijn verhaal. Wellicht soms wat uitgebreid maar ik vind de details belangrijk om mijn verhaal duidelijk te maken en ook te kunnen zien waar het fout is gegaan. Ik heb mij er een tijd voor geschaamd maar inmiddels ben ik wijzer.
Ik denk dat ik echt typisch een geval ben van een vrouw die ze de GGZ in hebben gestuurd terwijl het “slechts” mijn hormonen waren…

Het verhaal van Catharina, 50 jaar

Hoe het begon?
In maart 2013 kwam ik voor het eerst met mijn klachten bij de huisarts. Ik was toen 47. Ik was in die periode nogal vaak ziek (grieperig, heftige darm-problemen), terwijl ik anders nooit iets had. Na weer een aantal weken met mijn darmen te hebben gerommeld voelde ik me op een dag vreemd. Ik sprak er met mijn man over. Ik voelde me onrustig en angstig zonder reden. Ik besloot naar de huisarts te stappen...

Het verhaal van Helma, 52 jaar

Kerst 2014 kreeg ik mijn eerste paniekaanval. Ik had regelmatig intense huilbuien waarbij ik het gevoel had dat ik alles kwijt was. En er was een enorm verlangen naar wat geweest is en naar mijn ouders. Ik voelde me depressief. Ik had geen idee wat mij overkwam en heb toen aan de huisarts gevraagd wat ik zou kunnen mankeren...

Het verhaal van Mariska, 51 jaar

Ik wil graag mijn verhaal delen. Mijn verhaal, dat eigenlijk begint bij het verhaal van mijn moeder, die nu 88 is.In de periode dat zij zo oud was als ik en haar ‘ellende’ begon, stierf mijn vader. Zij belandde daardoor in een psychiatrische inrichting. We weten nu dat dat kwam omdat ze het gewoon niet meer trok… De overgang en dit grote verlies, het was gewoon teveel...