Huisarts en de Overgang, onze enquete

De zorg voor vrouwen in de overgang moet beter! Help mee en deel nu je ervaring en je tips in onderstaande enquete!

Het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) ontwikkelt wetenschappelijke richtlijnen (NHG-Standaarden). De huidige richtlijn vind je hier.
Deze richtlijnen ondersteunen huisartsen en hun praktijkpersoneel in het verlenen van goede zorg. De huidige NHG-standaard ‘De Overgang’ wordt nu herzien. Daarbij streeft het NHG er naar aandacht te besteden aan het perspectief van patiënten. In dat kader heeft het NHG aan de Stichting Vuurvrouw  gevraagd om onze ervaringen te delen. Deze ervaringen worden ingebracht als verbeterpunten vanuit het patiënten perspectief bij de herziening van de NHG-Standaard ‘De Overgang’ die nu van start gaat.

Ze willen graag weten welke knelpunten wij ervaren, hoe we op dit moment de huisartsenzorg beleven, de positieve en negatieven punten. Bijvoorbeeld over de communicatie tussen patiënt en huisarts, de informatie die wordt verstrekt, verwijzingen en voorlichting en de behandeling van overgangsklachten.

De door ons aangedragen knelpunten zullen worden ingebracht bij de herziening van de richtlijn.

Dus laat van je horen! En doe mee!

Maak uw eigen enquête voor feedback van gebruikers

Over de auteur Vuurvrouw

Mijn naam is Eveline Bakker. Ik ben een ondernemer met een passie voor de overgang. En ik ben oprichter van Vuurvrouw; hét platform voor en door vrouwen in de overgang.

follow me on:

Reactie geven:

16 reacties
Eva schrijft 29 november 2020

Ik heb hem nog ingevuld (zie nu dat ie van 2019 is). Mijn huisarts, een vrouw van in de 60, heeft zelf er waarschijnlijk weinig last van gehad. Ik koos er speciaal voor om haar te spreken, want mijn andere huisarts is een man van 30. Misschien een verkeerde keuze. Voel me niet echt gehoord, terwijl ze wel luisterde.

Reageren
Claudia schrijft 11 november 2019

Met vage klachten naar de huisarts en toen bleek ik al minstens een jaar met de overgang bezig te zijn.
Hij omschreef het als een hel voor vrouwen en gaf meteen aan dat ik goed voor mezelf moest zorgen! Super! Door eerdere depressie en ‘risicovolle thuissituatie’ heb ik om hormonen gevraagd en deze ook gekregen. Blij met mijn huisarts!

Reageren
  Wen schrijft 10 maart 2020

  Hoi Claudia,

  Zou graag van je lezen welke hormonen je hebt gekregen.

  Reageren
Caroliene schrijft 22 oktober 2019

Ingevuld. Loop zo tegen een muur aan.heb betablokkers en of ik maar naar een psycholoog wil gaan.
Ben in de overgang volgens de arts heb ik een burn out.pffff

Reageren
Juul schrijft 29 augustus 2019

Ik heb hem ingevuld!
Hopenlijk treft niemand mijn (man)voormalige dokter, die denkt volgens mij dat de overgang maar een vrouwen verzinsel is 😕

Reageren
MM schrijft 28 augustus 2019

Huisarts loopt zwaar achter.
Je wordt als overdreven zorgelijk paniekerig en zwak gezien…ipv dat je hulp krijgt..afgewimpeld

Reageren
Elle schrijft 28 augustus 2019

Gedaan! Opdat mijn dochters in een betere tijd hun overgang kunnen doormaken. In de echte wereld lijkt het geen probleem te (mogen) zijn. In de digitale wereld kunnen we er gelukkig wel open over zijn en begrip tonen. Dat helpt een beetje want mijn overgang ontwortelt me compleet. Als een huisarts dan ook nog doet alsof je gek bent waar moet je dan naar toe?

Reageren
Hedwig schrijft 21 augustus 2019

Ingevuld, werd niet begrepen door H.A. kreeg pillen voorgeschreven die totaal geen invloed op mijn hadden. Cq ook van gynaecoloog, had ook geen invloed op mijn psychische problemen. Waardoor ik zelf door zoeken op internet er zelf na 4 a 5 jaar uit ben gekomen. Hormonen hadden cq hebben veel invloed op mijn psychische gevoel. (Geen controle)”misschien was het een combinatie Tia-hormonen,wie zal het zeggen. gelukkig gaat het een stuk beter.

Reageren
Ingev schrijft 21 augustus 2019

Na nu mijn 16e jaar overgang waarbij ik echt geflipt word van de extreme opvliegers zou daar meer zorg voor moeten kunnen komen.. zelf ervaar ik deze als zeer heftig wat mij enorm belemmerd in prive en ook heel erg mijn werk.. hormonen mag ik niet ivm 2x infarct dus dan vis je achter het net.. want alle huismiddeltjes zijn al geprobeert.. naar mijn idee houdt dit nooit meer op!!

Reageren
Marike schrijft 21 augustus 2019

Super!! Ingevuld! Zo fijn dat hier nu echt aandacht aan besteedt mag worden.

Reageren
Anna schrijft 19 augustus 2019

Ingevuld. Mijn bezoek aan de huisarts was kansloos. Voelde me niet begrepen, niet gehoord en er werd niet doorgevraagd. Voor een recept voor antidepressiva heb ik bedankt.

Reageren
  Wen schrijft 10 maart 2020

  Hoi Anna,

  Ben wel benieuwd wat je hierna ondernomen hebt en of je inmiddels iets gevonden hebt waardoor je je beter voelt en belangrijker, wàt je dan evt. gevonden hebt.

  Reageren
Petra schrijft 19 augustus 2019

Ja er is veel meer info en hulp nodig voor de dames in de overgang.

Een tv programma zou veel mensen bereiken!!

Reageren
Peer schrijft 18 augustus 2019

Eindelijk komt er misschien een eind aan onnodig leed.
Hoop dat er sneller aktie wordt ondernomen en op hormonen wordt geprikt, en de behandeling direkt gestart kan worden door ha, omdat wachttijden te lang zijn bij doorverwijzing

Reageren
Nanda schrijft 18 augustus 2019

Ingevuld, en gedeeld op FB, ben blij met onze huisartsen praktijk.Zijn 2 vrouwen ……………luisteren goed en nemen je serieus , zijn daadkrachtig en reageren meteen door actie te ondernemen .

Reageren
Betty schrijft 18 augustus 2019

Fijn dat hier aandacht aan besteed wordt!

Reageren
Add Your Reply