foto bij artikel Het Grote Niet Weten

Het Grote Niet Weten

Je hoort er werkelijk niets over, en als je dan iets hoort dan is het een grap. Het is een beetje zoals met de midlife crises voor mannen. Er wordt gegrapt over een motor of een minnares, maar je hebt geen idee wat er nu precies gebeurt. 
Zo beleef ik ook "De Overgang".

Sinds kort zit mijn vrouw ook in De Overgang. Mijn vrouw is aan het ontdekken wat voor (vervelende) consequenties De Overgang heeft. Allerlei vage kwalen dienen zich namelijk aan bij mijn vrouw, waaronder ook gewichtstoename en een lager libido.
Mijn vrouw is een beginner in De Overgang. Ze heeft duidelijk niet veel ervaring. 49 jaar oud. Wanneer begint nu De Overgang? Geen helder startpunt, zeker als ze nog gewoon ongesteld wordt. Natuurlijk gaat ze dan te rade bij vriendinnen of een overgangsconsulent. Dat lijkt in eerste instantie voor haar te helpen omdat sommige patronen daardoor helder worden. Maar na verloop van tijd lijkt dit “weten” weg te ebben en plaats te maken voor frustratie.

En ik, ik hang er een beetje bij. Ik vind het een lastig verhaal.

Ik heb gegoogled wat De Overgang betekent voor een man en wat een man kan betekenen in deze fase van een vrouw. Want mijn vrouw weet zelf niet zo goed wat ik voor haar kan doen, als ik het haar vraag.

Ik kan je vertellen dat er werkelijk niets te vinden is op het internet voor mannen met als onderwerp De Overgang. Ik vind het vreemd. Niets, maar dan ook helemaal niets. Terwijl je alles, maar dan ook alles kunt vinden op internet.

Het lijkt een groot mysterie, een Bermuda driehoek, waar alle mannen met kennis van De Overgang in verdwijnen, zodat niemand het nog weet. We proberen en ploeteren voort, totdat we zelf ook in de Bermuda driehoek terecht lijken te komen.
Misschien is het wel de bedoeling dat wij mannen er zo min mogelijk over weten en altijd in de duisternis blijven van dit ‘vrouwending’. Net zo lang tot De Overgang weer voorbij is.

Ik geef me over aan het Grote Niet Weten.

Arnaud Mooij

Voor mannen lijkt De Overgang een groot mysterie, een Bermuda driehoek...

Click to Tweet

Over de auteur Arnaud Mooij

Arnaud Beelddenker 49 jaar, getrouwd zoon van 9 jaar

Reactie geven:

2 reacties
Jolande Rommens-Musquetier schrijft 10 november 2015

Leuk geschreven en je hebt gelijk.. het is net de Bermuda driehoek. Er verdwijnt van alles in en je vraagt je af waar het gebleven is. Mysterie alom 😉

Tijd om het er eens over te hebben en te kijken wat wel en niet helpend is. Zowel voor je vrouw, voor je relatie als voor jezelf. Ik denk graag met je mee als over gangster.

Reageren
antje schrijft 30 oktober 2015

Heel mooi stuk, Arnaud!
Het ‘er is niets op internet’ komt me enigszins bekend voor; toen ik 6 jaar geleden begon met de vage kwalen was er, behalve ‘opvliegers’ (die ik nog niet heb), ‘nachtzweten’ (wat ik ook niet heb) en emotionele onbalans (wat ik wel eens heb) voor vrouwen ook nog zo goed als niets op internet. De 5e link in Google was de overgang van een voetballer van het ene naar het andere team.
Voor vrouwen begint het op stoom te komen, waarvan dit platform getuigt, voor mannen is er nog werk aan de winkel. Ik verheug me.

Reageren
Add Your Reply