afbeelding bij artikel Huisarts deel 2

De huisarts en de overgang. Deel 2

In deze rubriek vertellen Vuurvrouwen anoniem hun verhaal over de huisarts en de overgang. Soms zijn ze positief, maar vaak is er ruimte voor verbetering. Heb jij ook een verhaal en wil je het delen? Laat het ons weten!

Mijn verhaal? Nou, ik kwam bij de huisarts met vaginale klachten. Jeuk, geïrriteerd, rood, wondjes. Heel vervelend. Inmiddels ben ik in de 70 en ik heb sinds kort een jonge huisarts... een man. Dus ik moest even over een drempel heen om naar hem toe te gaan met deze klacht.

Zit ik in de stijgbeugels, kijkt hij kritisch naar mijn kruis en vraagt: "bent u vreemd gegaan mevrouw...". Ik moest even slikken. Hij wist niet wat het was en stuurde me naar huis. Het zou vast vanzelf wel over gaan.

Op weg naar huis heb ik een spiegel gekocht en daar ben ben ik thuis op gaan zitten om zelf eens te kijken. Ik heb het toen opgezocht op Google... Lichen Sclerosus heet het. Een vervelende aandoening die moeilijk te bestrijden is. Het kan ontstaan in de overgang door het dunner worden van de huid van de vagina. Het is belangrijk om het in de gaten te houden, want het kan uiteindelijk leiden tot kanker!

Misschien is het een goed idee deze aandoening op Vuurvrouw te melden, zodat andere vrouwen het sneller herkennen.

Over de auteur Vuurvrouwen delen

Vuurvrouwen delen hun verhaal. Dat mag anoniem, maar het hoeft niet. Wil jij ook jouw verhaal delen? Neem dan contact met ons op!

Reactie geven: