klaproos-veld

Barbara Havenith over hormoontherapie

Barbara Havenith van de Vrouwenpoli Boxmeer vertelt in haar blog alles over de diverse soorten hormoontherapie bij overgangsklachten en over de voor- en nadelen daarvan. Wil je meer weten? Hier lees je meer over bijvoorbeeld bio-identieke hormonen.

Let op: ga nooit op eigen houtje experimenteren met hormonen. Gebruik hormoontherapie altijd in overleg met de behandelend huisarts of gynaecoloog!

 

Over de auteur Vuurvrouw

Mijn naam is Eveline Bakker. Ik ben een ondernemer met een passie voor de overgang. En ik ben oprichter van Vuurvrouw; hét platform voor en door vrouwen in de overgang.

follow me on:

Reactie geven:

4 reacties
Marjet van der klei schrijft 10 november 2020

Hele fijne duidelijke uitleg. Waar kun je een op persoon samengestelde hormoon laten maken ?

Reageren
Zahira schrijft 8 februari 2020

Goedemorgen,

Ik heb gelezen dat er in Noorwegen en Athene plasma hormoon behandelingen zijn om menopauze tegen te gaan. In Nederland lees ik dit niet terug. Terwijl hier wel naar bij hebben. Weten jullie hier wat van af.

Reageren
    Vuurvrouw schrijft 10 februari 2020

    Dag Zahira, nee daar is ons als patientenorganisatie niets van bekend. Heb je daar misschien een artikel over? Dan kun je het insturen naar info@vuurvrouw.nu

    Reageren
ANNA schrijft 20 juni 2019

verhelderend, maar ik slik al een tijd lang geen HT meer,nu ben ik verder vgl. mij al post overgang maar mis in velerlei opzichten mijn hormomen, de gebruikelijke klachten blijven en ik vraag mij af of je op mijn leeftijd (66) weer een HT kan doen ik hoor hier over de estradiol crème ……….zou dat een optie kunnen zijn, ik zou graag een ervaren overgang gynaecoloog willen hebben om daar over te sparren, want ik neem aan dat het eigenlijk maatwerk is omdat iedereen verschillend is,

Reageren
Add Your Reply